En riktig fantasi-boost!

Sagor utan slut är en serie som föddes en stormig dag på berget Billingen. Jag använde väldigt ofta fantasin som barn och vet vilken kraft den kan vara. Men idag känns så mycket färdigpaketerat. Vi matas med färdiga lösningar på det mesta och istället för att föda fantasin göder vi den bara. 

 

Det var det frö som ny vuxit upp till tre färdiga böcker. Vägen dit var lika lång som givande. Jag låter baksidestexten berätta mer och om du läser böckerna kommer du kanske känna igen bitar av syftet. Vissa sagor har nämligen en väldigt djup verklighetsförankring, medan andra är ren och skär fantasi. Alla har dock ett budskap!

Serien består av tre böcker som kan läsas i vilken ordning som helst. 

 

 

”Författaren är ofta skicklig på att snabbt hitta den rätta stämningen, vilket är helt avgörande för barnens fortsatta skapande. Hemma kan det vara läge att fortsätta berättelserna muntligt, medan man i skolan kan lägga till skrivprocessen om barnet är lite äldre. Sagorna skulle också kunna inspirera till eget målande/tecknade. Alla femtio berättelserna har en bild av olika illustratörer, allt från proffs till amatörer – ungdomar till pensionärer. 

Sagor utan slut är en mångfacetterad bok med ett bra genusperspektiv där fantasi och mod står i centrum. Vissa sagor har ett viktigt budskap, andra är ren underhållning och några innehåller civilisationskritik.”

- Lektör Dag Hedberg

Publiceras i BTJ-häftet nr 2, 2018

 

 

De många olika illustratörerna fick väldigt få regler att följa, eftersom jag tycker att en kreativ process mår bäst utan måsten. Här nedan ser vi några skisser från deras arbete, från första penntaget till nästan färdig bild. Längst bak i böckerna kan du läsa mer om vilka de som tecknat är. 

  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
  • c-youtube

© 2014 by Ullström Författare. Proudly created with Wix.com