top of page
1. Sagan om den lilla landjungfrun (Gabr
IMG_8434 (1).JPG
9789176340271.jpg
25._Sagan_om_gumman_och_källarfönstret

En riktig fantasi-boost!

Sagor utan slut är en serie som föddes en stormig dag på berget Billingen. Jag använde väldigt ofta fantasin som barn och vet vilken kraft den kan vara. Men idag känns så mycket färdigpaketerat. Vi matas med färdiga lösningar på det mesta och istället för att föda fantasin göder vi den bara. 

 

Det var det frö som ny vuxit upp till tre färdiga böcker. Vägen dit var lika lång som givande. Jag låter baksidestexten berätta mer och om du läser böckerna kommer du kanske känna igen bitar av syftet. Vissa sagor har nämligen en väldigt djup verklighetsförankring, medan andra är ren och skär fantasi. Alla har dock ett budskap!

Serien består av tre böcker som kan läsas i vilken ordning som helst. 

 

 

”Författaren är ofta skicklig på att snabbt hitta den rätta stämningen, vilket är helt avgörande för barnens fortsatta skapande. Hemma kan det vara läge att fortsätta berättelserna muntligt, medan man i skolan kan lägga till skrivprocessen om barnet är lite äldre. Sagorna skulle också kunna inspirera till eget målande/tecknade. Alla femtio berättelserna har en bild av olika illustratörer, allt från proffs till amatörer – ungdomar till pensionärer. 

Sagor utan slut är en mångfacetterad bok med ett bra genusperspektiv där fantasi och mod står i centrum. Vissa sagor har ett viktigt budskap, andra är ren underhållning och några innehåller civilisationskritik.”

- Lektör Dag Hedberg

Publiceras i BTJ-häftet nr 2, 2018

 

 

IMG_6959.PNG
IMG_6934.JPG
IMG_6058.jpg
IMG_6023.JPG
IMG_6659.jpg
IMG_5217.jpg
IMG_5956.jpg

De många olika illustratörerna fick väldigt få regler att följa, eftersom jag tycker att en kreativ process mår bäst utan måsten. Här nedan ser vi några skisser från deras arbete, från första penntaget till nästan färdig bild. Längst bak i böckerna kan du läsa mer om vilka de som tecknat är. 

46._Sagan_om_den_gyllene_tåren_(Ellinor
14. Sagan om den stora översvämningen (B
10. Sagan om Wilma Virvelvind (Anita Tyk
2._Sagan_om_den_korte_jätten_(Erik_Brun
7._Sagan_om_klådan_i_lådan._(Malin_And
22._Sagan_om_grisen_på_spisen._(Ida_Len
sagor.png
IMG_6669.PNG
IMG_6936.jpg
51._Sagan_om_den_odödliga_vänskapen_(J
31. Sagan om den egna viljan (Tuva Kjell
45._Sagan_om_resan_till_solsystemets_än
37. Sagan om flickan och modet (Peter Be
4._Sagan_om_djurviskaren_(Märta_Elf).pn
IMG_6059.jpg
42. Sagan om alfabetstjuven. (Åsa har en
48. Sagan om den galaktiska grillfesten
bottom of page