Sagor utan slut

 

Sagor utan slut föddes en stormig dag på berget Billingen. Jag använde väldigt ofta fantasin som barn och vet vilken kraft den kan vara. Men idag känns så mycket färdigpaketerat. Vi matas med färdiga lösningar på det mesta och istället för att föda fantasin, göder vi den bara. 

 

Det var det frö som ny vuxit upp till en färdig bok. Vägen dit var lika lång som givande. Jag låter baksidestexten berätta mer och om du läser boken, kommer du kanske känna igen bitar av syftet. Vissa sagor har nämligen en väldigt djup verklighetsförankring, medan andra är ren och skär fantasi. Alla har dock ett budskap! Seriens andra bok kom ut julen 2018.

 

 

Slut utan sagor

 

Alla sagor slutar grammatiskt på samma vis. Med att sista meningen plötsligt ... 

Skulle det vara så att du verkligen inte kommer på ett slut, finns det längst bak ett uppslag som heter Slut utan sagor. 100 meningar, som du kan placera längst bak i alla sagor. Resultatet kan bli väldigt roligt!

 

 

”Författaren är ofta skicklig på att snabbt hitta den rätta stämningen, vilket är helt avgörande för barnens fortsatta skapande. Hemma kan det vara läge att fortsätta berättelserna muntligt, medan man i skolan kan lägga till skrivprocessen om barnet är lite äldre. Sagorna skulle också kunna inspirera till eget målande/tecknade. Alla femtio berättelserna har en bild av olika illustratörer, allt från proffs till amatörer – ungdomar till pensionärer. 

Sagor utan slut är en mångfacetterad bok med ett bra genusperspektiv där fantasi och mod står i centrum. Vissa sagor har ett viktigt budskap, andra är ren underhållning och några innehåller civilisationskritik.”

- Lektör Dag Hedberg

Publiceras i BTJ-häftet nr 2, 2018

 

 

De 50 olika illustratörerna fick väldigt få regler att följa, eftersom jag tycker att en kreativ process mår bäst utan måsten. Här nedan ser vi några skisser från deras arbete, från första penntaget till nästan färdig bild. Längst bak i bok kan du läsa mer om vilka de som tecknat är!

  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
  • c-youtube

© 2014 by Ullström Författare. Proudly created with Wix.com