top of page
Föreläsningar

Visste du att jag även föreläser? Att jag genom att berätta om min kreativa resa får människor att skratta, känna igen sig och torka en tår från ögonvrån? Boka in ett besök nu! Ta del av och bli en del av just den resan. Det finns många nöjda lyssnare där ute. Ni får gärna bli fler.  

 

Jag är lika nervös varje gång. Men bara inför det där första ordet till de som lyssnar. Efter det är det som om jag aldrig gjort annat. För jag älskar att föreläsa. Och de som lyssnar verkar gilla det de hör. Oavsett om det är pensionerade lantbrukare, stressade entrepenörer eller nyfikna skolelever, kan orden och tonen fånga de flesta. Och det gör jag mer än gärna. 

 

Föreläsningen "Min kreativa resa - att finna en mening", finns i olika versioner beroende på publik och ålder.

                           

 

Skolor

 

Inför skolklasser i lägre åldrar blir det mer av det lättmodiga och mindre av det tungsinta, även om stor vikt läggs vid min bakgrund som mobbad. Barnen får lyssna till hur och varför jag skapade Barnens Lilla Överlevnadshandbok, Sagor utan slut, Varför? och Lilla Brädspelsboken. Det blir mycket skratt och frågor ställs, vars syfte är att väcka läslusten hos våra minsta men viktigaste människor.

En röd tråd är att allt ont kan leda till något gott, om vi väljer att se det så. Att allt blir bra igen och alla kan lyckas. 

För alla klasser finns alltså även möjligheten att genomföra skrivar-workshops, som göder och föder fantasin. Målet är att få barnen och ungdomarna att använda sin fantasi och viljan att skapa. De kommer då att själva få skriva och fantisera, på ett sätt de kanske inte är vana vid.

 

 

                         

 

 

       

Föreningar/sällskap

Gäller det föreningar, bibliotek eller andra grupper, tar det 45-90 minuter från start till slut. Allt beror på hur länge ni vill ha mig. Då går jag igenom vem jag var, hur jag blev den jag är och varför jag skriver det jag gör. Fakta blandas med minnen, anekdoter och drömmar.

Även här är den röda tråden hur barndomen bestod av härligt lantliv och en plågande skolgång i form av mobbing. Men att en positiv livssyn är skillnaden mellan mörker och ljus.

Här ingår högläsning på dialekt från populära feelgood-romanen Frid & Fröjdh. Ett mycket omtyckt inslag bland lyssnande skaraborgare. Syftet med föreläsningen är att så frön av insikt kring livets olika skeenden, värdet av kreativitet och att lyssna till sinnets skapande viskningar. Att få lyssnaren att skratta, tänka och gå därifrån med en nyfikenhet kliande i bakhuvudet. Det och att se positivt även på livet negativa skeenden.

 

Vill ni ha en skrivar-workshop ordnar vi givetvis det! Väldigt populärt även bland vuxna barn.

 

 

Kontakt för bokning och frågor

Tack! Jag hör av mig inom 12 timmar. // Jan-E

Före.PNG
Skärmklipp vuxen.PNG

Jan-Erik fängslade oss när han innerligt beskrev känslan av att kunna beröra andra med sitt skrivna ord. Han fick eleverna att tro på att alla kan besitta den förmågan. Tänk att kunna få andra att skratta och må bra!

- Maria Bankler, lärare åk 4-6, Billingskolan Skövde.

Jag tyckte det var mycket intressant att höra om barndomen och uppväxten. Det var kul att höra om skrivandet och väldigt trevligt med högläsningen från boken Frid & Fröjdh. Mycket bra. 

- Monica Aronsson, Synskadades Riksförbund Skaraborg

Jan-Erik från Locketorp berättar i sina böcker om livet på landet i en by som han kallar Byatorp och som är belägen utanför Skövde. Publiken i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler uppskattade hans humor och hans föreläsning fick många varma applåder.

- Skövde Nyheter

Som gammal jordbrukare var det väldigt skönt att få skratta till en yngre människas minnen av oss gamla stötar. Särskilt kring hökörningen och allt det. Det värmde och det var längesen jag såg frugan skratta såpass ock. Tack ska han ha! 

- Pensionär, Tibro. 

"En härlig kväll med Jan-Erik Ullström en fantastik bra författare, både att lyssna på och höra honom läsa något ur sina böcker. Böckerna får en att både skratta och gråta."

- Grevbäcks Hembygdsförening

Jan-Erik berättade om hur han, i sin närhet, fått inspiration av personer och miljöer för sitt skrivande. Mycket tänkvärt var det han berättade om egna upplevelser av utsatthet under barndomen. Dessa upplevelser har han dock kunnat utnyttja konstruktivt i sitt författarskap. Föreläsningen avslutades med att Jan-Erik läste högt ur böckerna Frid & Fröjdh samt Skrot & Korn.

Vi som lyssnade gick hemåt i den mörka novemberkvällen med stora leenden på våra läppar.

- Ingvar Svarén, Timmersdalaortens Utvecklingsgrupp

”Jan-Erik Ullström är en kunnig, engagerad, humoristisk och personlig föreläsare som tar kreativitet, skrivande och fantasi på största allvar. Han förmedlar en entusiasm som smittar av sig! Vi anlitade Ullström för en workshop för ungdomar om fanfiktion och resultatet var väldigt lyckat. Deltagarna, och deras skrivande, möttes med stor respekt."

 - Tomas Olausson, museipedagog Skövde Stadsmuseum

bottom of page